2017: Converses amb l’Administració

Famílies,

Febrer i març han estat mesos de reunions amb les 2 administracions relacionades amb l’escola. Aquest és un resum de les converses de les reunions amb el Departament d’Educació de la Generalitat i amb el Regidor d’Educació de l’Ajuntament de L’H.

Generalitat:

  • El conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet contempla actuacions de millora a la nostra escola (escoles del Pla d’Urgència), en diferents anys.
  • Obres 2017 al BiP. Encara s’han de signar els convenis i les adjudicacions, però és 95% segur que a l’estiu es faran les obres de rehabilitació de la coberta de l’escola. Així, es traurà l’actual coberta de fibrociment, substituïnt-la per una nova coberta. No hi ha comunicació oficial, però sembla que les obres començaran a finals de juny, després de la finalització de les classes. Per això, aquest any el Casal d’Estiu no es podrà fer a l’escola, i es farà a les instal·lacions de l’escola Àusias March, que ha donat el seu permís.
  • Obres 2018-endavant al BiP. Restem emplaçats a una futura reunió per tractar les obres de millora en anys posteriors (2018 i endavant).

Ajuntament:

  • Degut a la mínima proposta per part de l’Ajuntament en qüestió de subministres i plantació d’arbres a l’escola, es va demanar reunió amb el Regidor d’Educació Sr. Jaume Graells i ‎amb la Directora de Serveis d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat Sra. Blanca Atienza. En paral·lel, es va engegar el procés de recollida de signatures dels pares i mares de l’escola que tots coneixeu, i que va ser un èxit! També ens va confessar el Sr. Graells que havia arribat el tema al seu coneixement a traves del twitter i del Carnestoltes del barri.
  • A la reunió, es va voltar pel pati per veure les necessitats i possibilitats de plantació de nous arbres, així com ens van explicar la necessitat de treure algun arbre existent per malaltia i/o perillositat. També van comentar la necessitat de plantar-los amb unes distàncies mínimes entre ells, per permetre que creixin sense problemes i puguin fer l’ombra adequada. Així, es va acordar la plantació d’uns 10-12 nous arbres (espècie a concretar) i la retirada d’uns 6 arbres existents. Ahir, dimarts, es va fer el replanteig in situ dels nous arbres, i s’ha acordat la plantació de 5 lledoners de 20/25 cm de perímetre a la zona d’entrada a l’escola (en escocells de travesses de fusta de dimensions 2.5*2.5 ml) i 6 grevilleas distribuïdes 1 al pati de p3, 1 a la zona de sorral i 4 a la zona del pati de baix. També s’ha acordat la retirada de 6 arbres existents que no estan en bones condicions. Aquests treballs de jardineria es faran durant les vacances de Setmana Santa.
  • Obres i equipaments: Ens van explicar les converses amb la Generalitat i els acords signats. Aquest estiu està prevista la obra de la teulada de l’edifici principal de la nostra escola, i l’estiu vinent la del gimnàs, i alguna cosa més…
  • Tendall. Poques esperances. Consideren que és un tema molt important, i que moltes escoles necessiten, i per això diuen que ho parlaran. Però com que han de fer despeses econòmiques per la rehabilitació de les 4 cobertes de 4 escoles, diuen no tenir maniobra econòmica per cobrir aquest tipus de problema (tendall). Seguirem…

Famílies, quan tinguem més informació en qualsevol dels temes en marxa, us la comuniquem.

1 responses to “2017: Converses amb l’Administració

  1. Gràcies pel resum impecable, per l’esforç permanent, pel temps dedicat, per anar picant pedra, i no llençar mai la tovallola!!!!! Bravo!

    Amb el temps s’aniran veient els resultats positius de totes aquestes trobades i converses amb les administracions.

    De nou, gràcies!

Deixa un comentari