Colònies BiP

Des del curs 2013-2014, l’AMPA ofereix colònies per als infants del Busquets, durant els tres primers dies de les vacances de Setmana Santa.

L’objectiu és doble: proposar una opció de lleure en unes dates de vacances escolars però laborables per a la majoria de families, i oferir una experiència diferent als nostres infants, doncs a la nostra escola les colònies estan reservades als alumnes de sisè curs.

L’activitat està sent un èxit, tant de realització com de participació. I això ens anima a continuar organitzant aquesta aventura a tots els nens i nenes del Busquets.

Les colònies s’ofereixen des de P3 a 6è, i s’organitzen durant tres dies i dos nits (de dilluns a dimecres). Tots els infants comparteixen la mateixa casa e instal·lacions, però s’agrupen per edats tant a l’hora de realitzar les diverses activitats que proposen els monitors com a les habitacions. Cada grupet de nens té el seu monitor a qui adreçar-se, especialment en els moments en que puguin necessitar més ajuda: menjar, dutxar-se, dormir, llevar-se, vestir-se…

Durant els tres dies, i des del moment que arriben els monitors a l’escola per recollir els nens i acompanyar-los a la casa amb autocar, hi ha un centre d’interès que guia totes les activitats, la decoració de la casa, els misteris, personatges i aventures:

  • El primer any es van convertir en cavallers de l’edat mitjana, que havien d’ajudar al pagès Pere a casar-se amb una fada del bosc de Can Caballé
  • Després van ser bandolers de la colla d’en Serrallonga, enfrentats amb el virrei
  • El tercer any van haver de fer d’arqueòlegs investigadors i van trobar indicis d’un supervivent de la prehistòria, un homínid.
  • També s’han convertit en indis

L’AMPA està puntualment informada de com transcorren les colònies, mitjançant comunicació directa amb el coordinador. Nosaltres informem als pares a través de la nostra web i de grups de whatsapp.

Farem tot el possible per a que les colònies BiP continuïn portant alegria i noves experiencies als vailets del Busquets.

Les colònies escolars són una oportunitat única per aprendre i conviure amb els companys de classe.

La canalla sol viure el fet de marxar de colònies com un moment màgic en què ells seran els autèntics protagonistes. Per a molts serà el primer cop que surten de la seva zona de seguretat, aquella on sempre hi són el pare i la mare, i fins i tot serà la primera nit que dormen fora de casa. Tota una aventura que es grava a sang i foc a la seva memòria i que constitueix una de les experiència més valuoses de la seva infantesa.

Anuncis

One response to “Colònies BiP

  1. Retroenllaç: Vols conèixer la nostra escola? | AMPA BiP·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s