Racons de programació de Bee-bots a P3 i P5 al tercer trimestre

Hola famílies!

Ja som al mes de Juny i el curs 2017/18 es troba a les acaballes. Abans de marxar de vacances us volem fer cinc cèntims dels racons de programació de Bee-bots que s’han dut a terme a les classes de P3 i P5.

Tal com va passar en els dos primers trimestres del curs les mestres de cicle infantil de P5 van demanar voluntaris per tal de continuar amb la iniciativa de racons de programació i robòtica. El grup de pares i mares voluntaris de P5 es van tornar a organitzar en un tres i no res. Aquestes són les tres activitats que es van proposar:

Les instruccions de les tres activitats de P5

  • Fer sumes amb els bee-bots sobre la catifa númerica
  • La llar de l’animal. Es tracta de relacionar les imatges d’animals amb les imatges de les seves corresponents llars.
  • “Veo-veo” amb figures geomètriques. Un nen pensa una figura geomètrica i va donant pistes (color, costats, angles, …) i l’altra nen l’ha d’endevinar. Quan ho aconsegueix aleshores pot programar el moviment del bee-bot fins a la figura geomètrica.

Aquest trimestre les mestres de P3 també es van animar a engegar els racons dels bee-bots amb els més menuts de l’escola.

Així doncs es va reunir ràpidament un grup de voluntaris format per pares, mares, avis i àvies de P3. La logística es va preparar en un parell de reunions amb mestres i voluntaris. Després fent ús de whatsapp fàcilment es van anar coordinant les sessions. Les xarxes socials ens permeten poder respondre davant canvis de darrera hora que puguin sorgir i fer suplències.

En aquestes fotografies hi trobareu un tastet sobre com els nens i nenes de P3 van poder experimentar amb aquests petits robotets i van fer els seus primers programes amb les catifes de números, lletres i de la ciutat.

Volem donar MOLTES GRÀCIES tant a les mestres pel seu interès i suport així com a tots els voluntaris que han col·laborat amb el seu temps, dedicació, energia i amb moltíssimes ganes d’aprendre coses noves. De ben segur que els nens i nenes de P3 i P5 han gaudit molt dels racons programant els bee-bots.

Tenim moltes ganes de continuar endavant amb aquesta iniciativa el curs vinent i que aquesta es faci extensiva a tot el cicle infantil. Us esperem el proper curs. Que passeu un bon estiu i tingueu unes molt bones vacances!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s