Un any més el Busquets és finalista al mSchools Student Awards: Scratch i Mobile History Map Challenges

Hola famílies!

Aquest curs l’escola ha repetit l’experiència del curs passat als mSchools Student Awards, novament amb els alumnes de cicle superior… i hem tornat a quedar finalistes!

Aquesta convocatòria són una sèrie de concursos que reconeixen la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools del Mobile World Capital Barcelona. L’escola enguany ha participat en dues categories: l’Scratch Challenge i el Mobile History Map Challenge.

Scratch Challenge

La competició Scratch Challenge està dividida en dues fases:

  • una primera fase classificatòria que es va tancar el mes de Maig i on cadascun dels equips havia de crear un projecte desenvolupat en Scratch basat en la temàtica de “De grans serem…”.
  • una fase final que tindrà lloc el dissabte 9 de juny dins la cerimònia dels mSchools Student Awards on es plantejarà un nou repte a solucionar amb Scratch i que s’haurà de desenvolupar en un temps d’unes dues hores.

A la primera fase es van presentar quatre equips que van treballar de valent. Van haver de combinar la seva dedicació diària als estudis amb la il·lusió de dur a terme els seus projectes amb Scratch. Gràcies a l’empenta de la mestra Melània tots quatre equips van completar les seves propostes i van presentar quatre projectes molt interessants. En tots els projectes els alumnes van haver de pensar tant la història a presentar així com encarregar-se de dibuixar tots els elements, fer gravacions de veus així com de la seva programació.

En aquests vídeos podreu veure la feina de programació feta per cadascun dels equips.

EpiMundi – Realitzat per l’Álvaro, l´Érik, la Nerea i la Paula.

Trivial Time – Realitzat per l’Álvaro, l’Ian, el Lucas i el Martí

Rescatadores d’animals – Realitzat per l’Alba, l’Arwen, la Laura i la Naiara

Reductors de contaminació – Realitzat per l’Abigail i la Kelly.

De les quatre propostes presentades, les dues primeres (EpiMundi i Trivial Time) han arribat a la fase final. Moltes felicitats als equips que han arribat a la fase final! I també felicitacions i reconeixement de la feina realitzada als equips que han participat malgrat no classificar-se. El nivell de tots els projectes era molt bo.

Mobile History Map Challenge

Les dues classes de 6è també han participat en el repte Mobile History Map. Aquesta iniciativa parteix d’una aplicació mòbil de geolocalització que permet als alumnes crear contingut relatiu a punts d’interès propers al seu centre educatiu i desenvolupar les seves competències digitals.

Es promou doncs el bon ús de la tecnologia mòbil aplicada en matèries poc relacionades amb eines tecnològiques. El programa facilita que alumnes, professors i institucions col·laborin, documentin i creïn conjuntament continguts sobre el seu entorn mitjançant tecnologia mòbil, i que aquesta informació estigui a la disposició de tota la societat.

El projecte de l’escola que s’ha classificat per a la final està dedicat a un conegut arquitecte hospitalenc: “Ramón Puig i Gairalt un modernista a l’Hospitalet”. Aquest és el vídeo de presentació del projecte:

Enguany la fase final es fa al costat de casa, a la Farga, el dissabte 9 de Juny: 5a edició dels Student Awards: el concurs i cerimònia de lliurament de premis on es reconeix la tasca realitzada pels estudiants, docents, escoles i Experts durant el curs 2017-2018.

Si esteu interessats en assistir a animar als nostres concursants, participar en les votacions com a public, i aprofitar per conèixer les diferents propostes, podeu fer la inscripció al següent formulari.

Desitgem molta sort als equips en la final i que gaudeixin molt de l’experiència!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s