Reunió comissió de menjador. Gener 2018

Famílies,

El passat 31 de gener del 2018 va tenir lloc la reunió de la comissió de menjador amb l’escola i l’empresa 7 i Tria. A continuació us deixem un resum dels temes tractats, i altres informacions d’interès.

Recordar-vos que teniu possibilitat de tastar el menú que gaudeixen els vostres fills. Només s’ha de realitzar la petició als membres de la comissió o mitjançant email a l’AMPA: ampa.busquets.hospi@gmail.com.

Aprofitem per incloure el Quadern de Famílies per al curs 2017-2018: Quadern de Famílies 17-18

Recordeu que també podeu consultar el menú d’aquest trimestre: Menú del menjador, segon trimestres 17-18

Aquest és el resum de la reunió:

– Tast menú: qüestionari valoració servei menjador. Presentada l’enquesta de valoració que hem preparat per a les persones que vénen a tastar el menú.

– ‎Seguiment ‘Servir-nos com a casa’. Es realitza a sisè curs des de l’any passat de manera molt satisfactòria. A partir de Febrer començaran a treballar-ho de tercer a cinquè (ens han informat posteriorment que van començar el dimecres 7 i ha anat molt bé). Si l’adaptació funciona correctament, la intenció és començar a aplicar-ho al tercer trimestre a primer i segon, i es valorarà el cicle d’educació infantil.

– ‎Intolerants i compliment protocols. Compleixen els protocols de manera estricta i hi ha molta coordinació entre el cuiner i l’ajudant.
Els menús dels intolerants estan penjats a la web de Set i Tria, excepte el cas de nens especials, multi al·lèrgics, que es donen en mà. En cas que algú no pugui accedir a la informació ho poden demanar i els hi farien arribar.

– Canvi menú. Dilluns sense carn. La Generalitat ha demanat reduir el consum de proteïna i han donat a les empreses de menjador unes recomanacions amb els canvis a fer. Es realitza un Dilluns de cada mes i consisteix en hamburguesa de llenties (un cop al trimestre) i croquetes de cigrons (dos cops al trimestre). Es demana un període d’adaptació.

– Pitets P3. De cara a l’any vinent han plantejat treure els pitets. Els hi comunicaran a les famílies que s’incorporin en el curs vinent.

– Projecte pedagògic per aquest curs: Com a casa. Funciona força bé. Els hi agrada el projecte als nens. Han decorat l’entrada del menjador com l’entrada a casa, han fet una xemeneia, tenen un mural de les famílies. Treballen en el pati les activitats relacionades amb aquest projecte i després ho exposen al menjador.

– Aquest curs es queden a dinar 280 nens i tenen una ràtio de 17 nens per monitor. Contemplen els nens fixes discontinus com a fixes, per calcular la ràtio. Respecte als nens que es queden de manera esporàdica es valora diàriament i si supera la ràtio establerta, es demana un monitor de reforç per aquell dia.
Aquest any hi han 3 monitors més que l’any passat: un de reforç a tercer i quart i un altre a cinquè i sisè. A partir de Gener s’ha incorporat una monitora nova com a vetlladora. Gestiona els nens que mereixen una atenció especial i situacions de conflicte. Supervisa la situació i si és necessari, s’emporta el nen/nens i fa tallers amb ells. Està a disposició de tots els cursos.

– Han plantejat que aquest any a P4 ha sortit la necessitat d’un nen que està acostumat a fer becaina i per tant a l’escola també ho fa, va a dormir amb els nens de P3. Si hi ha cap altra nen d’aquest curs que té la mateixa necessitat ho poden parlar amb el monitor per gestionar-ho.

També han dit que si a P3 hi ha nens que no volen fer becaina no se’ls obliga i per evitar molèsties en el descans de la resta dels nens, els porten a fer activitats. Si hi ha cap altra nen d’aquest curs que té la mateixa necessitat ho poden parlar amb el monitor per gestionar-ho.

– Activitats dirigides. Es gestiona igual que l’any passat, la participació dels nens és la mateixa. Es recomanen però no són obligatòries. Es fan activitats al gimnàs i tenen una resposta força positiva, igual que els racons.

Han comentat que aquesta setmana han fet una prova, sembla que funciona bé, d’obrir el pati d’infantil pels nens des de P4 fins a segon i que està comunicat amb el primer pati. Poden gaudir dels dos espais.

– ‎Seguiment resolució conflictes. Treballen amb alguns grups que són molt moguts, però ho estan gestionant de la millor manera possible. Els monitors que gestionen cada curs són triats de manera curada, per poder facilitar la comunicació i gestió de conflictes amb els nens.
Estan treballant en un protocol de tractaments de conflictes semblant al que s’utilitza a l’escola.

– Co-responsabilitat escola-famílies. Tant en l’àmbit de menjar com de monitoratge.
Han posat com a exemple que hi ha aliments que els nens no mengen a casa, perquè ja ho fan a l’escola, i per aquest motiu els hi dóna una feina addicional que no es valora.
També han comentat que a l’esbarjo hi ha actituds dels nens que no són tot correctes amb els monitors, falta de respecte, paraulotes, etc…
Demanen que hem d’anar tots a una i tenir en compte que el que volen és el millor pels nostres fills. Hem de donar-los un vot de confiança i no posar en dubte la seva feina.

– ‎El Quadern de famílies de cara al curs vinent, el donaran en el mes d’Octubre.

– Proposta xerrada 7iTria. Plantejada xerrada pel tercer trimestre, per presentar el projecte de ‘Com a casa’ i ‘Servir-nos com a casa’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s